image

03.12.2010

Trutnov vyhrál u vicemistra bundesligy a oživil naději na Final Four

 V jediném zápase tohoto týdne cestoval Trutnov do Wasserburgu. V utkání celků skupiny A, které chtěly vzkřísit povadlé naděje na postup do Final Four CEWL, prohrál bundesligový vicemistr s Karou 84:92. Oba týmy nyní mají shodnou bilanci 2-3 a stále ještě živí postupovou naději. Druhé utkání 6. kola Hradec Králové - Prešov bylo předehráno 15. 11. s výsledkem 79:75.

 

 V duelu někdejších účastníků Evropského poháru FIBA se hrálo od začátku hodně útočně. Trutnov dokázal v první čtvrtině nastřílet 29 bodů a držel si vedení, které zanedlouho navýšil na deset bodů. O tento náskok přišel ve druhé polovině druhé čtvrtiny, kdy Wasserburg otočil skóre ve svůj prospěch a po dvaceti minutách měl na střeleckém účtě padesátku. Při vstupu do druhého poločasu ovšem Trutnov opět získal desetibodové vedení zpět, a to především zásluhou zlepšené obrany, která východočeskému týmu vynesla vyhranou třetí čtvrtinu v poměru 8:17. Závěr se nesl ve znamení mocného náporu domácích, kterému však Kara srdnatě odolávala a dokázala bojovným výkonem k velké radosti hráček i skupinky fanoušků dosáhnout vítězství. Trutnov tak oplatil německému soupeři porážku z domácí palubovky, a to dokonce stejným bodovým rozdílem.

 

 V domácím celku hrály střelecké prim Američanky Holmes (26 b.) a Porter-Talbert (22), zatímco Trutnov měl dokonce šest hráček, které se dostaly na dvoucifernou bodovou hranici, nejúspěšnější byla dvacetiletá Kušlitová (21 b.).  

 

 Situace ve skupině A se nyní vyvinula tak, že všechny čtyři týmy stále mají šanci na postup. Trutnov a Wasserburg však musí zabodovat ve všech třech zbývajících zápasech. Trutnov hraje doma s VŠ, v Prešově a doma s Hradcem Králové, Wasserburg v Prešově, doma s Hradcem a na VŠ. „Dokud ještě není úplně jasné, že nepostupujeme, budeme bojovat. Nemá se ale smysl koukat na nějaké plány dopředu. Musíme jít krok po kroku. Teď máme před sebou VŠ Praha. Musíme vyhrát a pak uvidíme, co bude dál,“ uvedl trenér Kary Trutnov Martin Petrovický. "Dostat se do Final Four bude hodně těžké, obzvláště, když dvakrát hrajeme na půdě soupeřů," poznamenal kouč TSV 1880 Wasserburg Hans Brei.

 

TSV 1880 Wasserburg - Kara Trutnov 84:92 (24:29, 50:46, 61:69). Body: Holmes 26, Porter-Talbert 22, Ohanian 11, Pop 7, Furková 6, Brunckhorst a Mulroy 4, Höttmann 3, Kühn 1 - Kušlitová 21, Šnajdrová 18, Mišurová 17, Nováková 11, Věchtová a Hindráková 10, Vacková 4, Záplatová 3. Rozhodčí: Rohacky, Sljivic (oba Rakousko). Fauly: 24:26, trojky: 3:5, 5 osobních chyb: 1:2 (39. Polter-Talbert - 38. Mišurová, 39. Hindráková), technické chyby: 0:2 (lavička Trutnova), diváci: 200.