image

19.01.2011

Rozhodující bitvy o postup do Final Four v Trutnově a Brně

 Dnešek rozhodne! Základní část Středoevropské ligy graduje úžasným způsobem. Teprve závěrečné kolo určí dvojici postupujících, která se přidá k již jistým účastníkům únorového Final Four CEWL Prešovu a Aradu. Dokonce se bude rozhodovat v přímých soubojích! Do finálového turnaje zamíří vítězové zápasů Trutnov - Hradec Králové a Valosun Brno - Wien. Utkání můžete sledovat v přímých internetových přenosech na www.tvcom.cz.

 

 

 

 Ve skupině A má jisté prvenství Prešov, který již odehrál všechny zápasy. O druhém postupujícím rozhodne prestižní východočeské derby Kara Trutnov - Sokol Hradec Králové.

 

 Tradiční regionální šlágr tak dostává další náboj. Oba kluby chtějí do Final Four, diváci se tedy můžou těšit na atraktivní, vyhecovanou bitvu v bouřlivém prostředí. Trutnov potřebuje vyhrát alespoň o tři body, neboť má v tabulce o bod méně a v prvním vzájemném utkání ve Středoevropské lize prohrál v Hradci 77:79. Kara měla špatný vstup do soutěže, po první polovině zápasů ve skupině ji tížila nepříznivá bilance 1-3 a vzhledem k tomu, že ji čekaly odvety na hřištích zahraničních celků Wasserburgu a Prešova, dávaly se jí mizivé šance. Trutnovské hráčky přesto zvládly klíčové duely v halách německých a slovenských vicemistryň, aby se mohly o postup porvat v rozhodující bitvě v posledním kole. Hradec dosud prohrál pouze v Prešově a Wasserburgu. "Bude to kdo s koho, opravdu o něco jde a takových zápasů v sezoně moc není. Je super, že vývoj skupiny dopadl tak, že o všem rozhodne východočeské derby. Oba týmy touží po postupu. Doufám, že za podpory našeho skvělého publika se budeme radovat my," říká trenér Kary Trutnov Martin Petrovický. Hradecký kouč Miroslav Volejník tvrdí: "Očekávám kvalitní utkání v pěkném prostředí. Když se nám podaří uspět, budeme rádi." Utkání má začátek v 18:00.

 

 Ve stejný čas začne i druhé střetnutí posledního kola skupiny A CEWL, v němž se VŠ Praha pokusí doma získat první vítězství v soutěži proti německému Wasserburgu.

 

 Ve skupině B kraluje bez porážky Icim Arad. Pořadatel únorového Final Four vyhrál suverénně všech pět dosavadních zápasů a šestý hodlá přidat dnes v Mladé Boleslavi. Domácí Slovanka po vysoké prohře ve Vídni ztratila šance na postup. Utkání začne v 19:00.

 

 V rozhodujícím duelu o postup přivítá Valosun Brno rakouského mistra Flying Foxes SVS Post Wien. Oba celky mají stejný počet 7 bodů při bilanci 2-3. Kdo vyhraje, postoupí do Final Four. Valosun si dosud připsal dvě výhry se Slovankou, Létající Lišky pokořily Valosun a Slovanku. V prvním vzájemném střetnutí vyhrál celek z rakouské metropole 84:66. Valosun dnes bude chtít soupeři porážku oplatit a postoupit do Final Four CEWL, což byl jeden z jeho předsezonních cílů. Hostující celek bude také bojovat o vítězství, kterým by dosáhl cenného mezinárodního úspěchu. "Naše sestava zřejmě opět nebude kompletní, v pondělním utkání Českého poháru v Orlové nastoupilo pouze sedm hráček. Létající Lišky se opírají o kvarteto výborných cizinek v čele se Slovenkou Lichnerovou. Rakouské basketbalistky je vhodně doplňují - a zvláště v atypickém prostředí své haly je tento soubor k neporažení," poznamenal vedoucí družstva Valosunu Jaroslav Michálek. "Bylo by to poprvé, co bychom se dostali do Final Four a o tuhle šanci chceme bojovat. Chceme dokázat, že ženský basketbal v Rakousku jde dopředu," uvedl trenér Flying Foxes SVS Post Wien Christoph Pinezich. Zápas se hraje od 17:00.