image

15.11.2010

Prešov absolvuje východočeské turné

 V pondělí v Hradci Králové, v úterý v Trutnově. Takový program teď mají basketbalistky Prešova, vedoucího celku skupiny A Středoevropské ligy. Dva zápasy během dvou dnů absolvuje rovněž Hradec Králové.

 

 Spojit dvě utkání do jednoho zájezdu se rozhodl finalista minulého ročníku CEWL BK PU Bemaco Prešov. "Od nás na východ Čech je to veliká dálka, proto jsme požádali oba zástupce tohoto regionu, které máme ve skupině, abychom mohli odehrát naše zápasy při jednom výjezdu. Jak Trutnov, tak Hradec Králové nám vyšli vstříc a chtěli bychom jim za spolupráci poděkovat," uvedl trenér Prešova Jozef Rešetár. Jeho tým vyrazil na východ Čech již v sobotu po ligovém utkání v Šamoríně. "Je to kousek od Bratislavy, tak jsme se nechtěli trmácet zpět na východ Slovenska a druhý den znovu vyrazit do Čech. Takhle to vyšlo ideálně," popsal Rešetár.

 

 V pondělí čeká Šarišanky od 18:00 duel v Hradci Králové a v úterý ve stejný čas střetnutí v Trutnově, kde tak dojde na prestižní bitvu finalistů minulého ročníku CEWL. Prešov by rád i při východočeském turné pokračoval ve výborné bilanci, díky které si drží neporazitelnost a první místo. "Budou to těžké zápasy, ale chceme se udržet nahoře. Cenné pro nás bylo hlavně vítězství na hřišti posíleného Wasserburgu, ale doma nás potrápily i VŠ Praha," poznamenal prešovský kouč.

 

 Také Hradec Králové nastoupí ke dvěma zápasům v průběhu dvou dní. Po pondělním utkání s Prešovem zamíří v úterý na Folimanku k utkání s VŠ Praha.