image

09.11.2010

Hradec Králové a Slovanka MB hrají poprvé v CEWL doma

 Zápasy v obou skupinách pokračuje ve středu Středoevropská liga basketbalistek CEWL. Domácí premiéry absolvují Hradec Králové a Slovanka Mladá Boleslav, kde půjde o historickou pohárovou premiéru.

 

 Ve skupině A bude chtít prodloužit dosavadní stoprocentní bilanci Prešov, který je v domácím zápase proti pohárovému nováčkovi VŠ Praha jednoznačným favoritem. Hradec Králové nastoupí v prvním domácím zápase v CEWL proti Wasserburgu. Německý vicemistr sice už na východě Čech jednou zabodoval, když vyhrál dramatický duel v prvním kole v Trutnově, ovšem Lvice se budou chtít před svým publikem ukázat. Dá se tedy očekávat velmi zajímavý a atraktivní duel.

 

 Velká událost se chystá v Mladé Boleslavi, kde Slovanka absolvuje historickou domácí premiéru na evropské scéně. Soupeřem týmu, který si výborně vede v české Excelsior ŽBL (4-0), bude vídeňský soubor. Ten má za sebou velký debakl v Aradu. Šlágrem středečního dějství Středoevropské ligy bude souboj dvou kandidátů na nejvyšší pozice, v němž Valosun Brno nastoupí proti rumunskému Icim Arad.