image

24.11.2010

CEWL pokračuje, Slovanka vyráží do Rumunska

 Další čtyři zápasy má na programu ve středu a ve čtvrtek Středoevropská liga basketbalistek. Na tři z pěti českých účastníků čekají výjezdy za hranice, ten nejnáročnější absolvuje Slovanka Mladá Boleslav do rumunského Aradu.

 

 Největším šlágrem tohoto týdne bude východočeské derby ve skupině A, v němž Sokol Hradec Králové přivítá ve středu v 18:30 Karu Trutnov. Oba týmy mají ve Středoevropské lize rozdílnou bilanci. Trutnov vytěžil ze tří utkání jediné vítězství s VŠ Praha a doma podlehl Wasserburgu i Prešovu, Hradec naopak s těmito zahraničními soupeři ve svém prostředí uspěl, další výhru přidal na VŠ a jedinou porážku zaznamenal v Prešově. Zatímco Kara tak bude ve středu bojovat o udržení naděje na postup do Final Four, Hradec může svoje šance ještě více přiživit. Diváci se tak můžou těšit na prestižní derby, v němž bude konečný výsledek pro vývoj ve skupině hodně důležitý.

 

 Ve druhém utkání skupiny A nastoupí bundesligový vicemistr TSV Wasserburg ve čtvrtek v 19:00 proti VŠ Praha. Jednoznačným cílem německého týmu je plně zabodovat na domácí palubovce v souboji s outsiderem skupiny, který je stále bez vítězství. Vysokoškolačky z Prahy ovšem po příchodu zkušené rozehrávačky Brantlové zaznamenaly výkonnostní vzestup a v sobotu sehrály naprosto vyrovnanou partii v Brně s favorizovaným Valosunem. Podaří se jim navázat na tento výborný výkon v Německu?

 

 Po čtrnácti dnech se zapojí do dění rovněž týmy ze skupiny B, ve které jsou pouze čtyři účastníci. Těžkou úlohu podstoupí mladoboleslavská Slovanka, která hraje ve středu v 18:00 v rumunském Aradu. Vedle náročné cesty ji čeká velmi silný soupeř, který v dosavadním průběhu ukázal velké kvality. Doma rozsekal na padrť Vídeň a poradil si i v Brně s Valosunem, když v obou zápasech inkasoval pouze 94 bodů.

 

 Zajímavý duel se chystá ve čtvrtek v 18:30 ve Vídni. Domácí "Létající lišky" vědí, že mají poslední šanci, jak se dostat do hry o Final Four, proto mocně touží po vítězství nad brněnským Valosunem. Ani tým z Králova Pole ovšem nechce v boji o nejvyšší příčky chybět, proto lze očekávat velký boj o dvoubodový příděl do tabulky.