image

07.12.2010

CEWL má na programu čtyři zápasy, ve všech půjde o hodně

 Dva zápasy ve skupině A, dva zápasy ve skupině B, všechny velké důležitosti. To je program Středoevropské ligy basketbalistek v tomto týdnu.

 

 Ve skupině A hraje ve středu Prešov doma s Wasserburgem v 17:00. Ačkoliv slovenský vicemistr je na tom v tabulce výborně a s bilancí 4-1 je hodně blízko opakované účasti ve Final Four CEWL, musí se mít na pozoru. Stříbrný tým bundesligy totiž ještě nesložil zbraně a právě výhra na Šariši je prakticky jeho poslední možností, jak se ještě dostat do postupové hry. Wasserburg navíc přijede na východ Slovenska posílen výhrou ve šlágru bundesligy, v němž porazil vedoucí celek tabulky Marburg 66:64.

 

 Druhé utkání 7. kola skupiny A je na programu až ve čtvrtek v Trutnově, neboť v obvyklém středečním hracím dnu opanuje halu 3. ZŠ Komenského koncert Michala Davida. Domácí Kara nastoupí v 18:00 proti VŠ Praha s jednoznačným cílem zvítězit. Svěřenkyně trenéra Petrovického totiž ještě po výhře ve Wasserburgu vycítily šanci pobít se o Final Four a výhra nad soupeřem, který zůstává po čtyřech zápasech bez porážky, je proto pro ně bezpomínečnou nutností.

 

 O dalším vývoji skupiny B hodně napoví středeční duel v Mladé Boleslavi, kde se představí Valosun Brno. Oba celky mají stejnou bilanci 1-2 a vítěz si hodně polepší v postupových ambicích. V zápase, který se hraje od 19:00, se tak čeká velká bitva o velmi důležité body do tabulky.

 

 Bilanci 1-2 mají rovněž vídeňské Létající lišky, které ovšem čeká ve čtvrtek v 18:30 velké sousto v podobě dosavadního suveréna Icim Arad. Rumunský celek jako jediný v soutěži ještě neprohrál a z předvánoční rakouské metropole si chce přivézt dvoubodový dáreček. Domácí hráčky mají v úmyslu navázat na minulé vydařené vystoupení s Valosunem a zanechat lepší dojem než v prvním vzájemném zápase v Aradu, kde utrpěly čtyřiačtyřicetibodový debakl.